Terug naar de homepagina
betrokken professionals

Terug

Google maps kaart
Tip bekende
Afspraak maken
Zoeker worden
Hypotheek berekenen
Hypotheekofferte online
Brochure downloaden
VOORHOUT Prijs: € 1.095.000,- K.K.
DRECHSBERG 1-3
Op een absolute zichtlocatie langs de druk bereden Teylingerlaan ligt dit bedrijfsobject met authentieke bollenvilla en bijbehorende bollenschuur (beiden gemeentelijk monument) en een aantal bedrijfsruimten op een kavel van in totaal 2153 m².
Authentieke bollenvilla

Het object bestaat uit een vrijstaande authentieke bollenvilla waarvoor geldt dat deze de bestemming 'wonen' heeft en gelegen is aan de zeer rustige straat 'Drechsberg'. Doordat de villa niet de status van bedrijfswoning heeft kan iedereen hier wonen, zonder dat er een connectie met het naastgelegen bedrijf is. Het woonhuis verdient een behoorlijke opknapbeurt maar kent een prima afmeting en een schitterend vrij uitzicht over de bollenvelden. Het kavel dat aan het woonhuis is toegekend bedraagt in beginsel 383 m² waardoor er sprake is van een prima tuin op het zuid-oosten.

Authentieke bollenschuur

Net als de bollenvilla is ook de authentieke bollenschuur aan de autoluwe straat 'Drechsberg' gelegen en is van hieruit hetzelfde magnifieke uitzicht over het agrarisch gebied. De schuur is deels voorzien van een verdiepingsvloer, echter in het verleden is er ook een staalconstructie in de schuur gebracht waardoor er een behoorlijk grote open ruimte/werkplaats aan de voorzijde is ontstaan.

Overige bedrijfsopstallen

Afgezien van de villa en de bijbehorende bollenschuur zijn achtereenvolgens ook nog een showroom, een moderne bedrijfsruimte van circa 235 m², alsmede een tweetal bedrijfsruimten die wat eenvoudiger van opzet zijn op het perceel aanwezig. De bedrijfsruimten zijn thans grotendeels verhuurd.

Bestemming

De bestemming van de bollenvilla met de bijbehorende tuin heeft als bestemming 'wonen' wat betekent dat iedereen in dit woonhuis mag wonen. De bestemming van de bollenschuur, de overige bedrijfsruimten en het buitenterrein is 'Bedrijf' wat betekent dat zich op deze locatie een bedrijf mag vestigen uit de categorieën 1 en 2 van de staat van bedrijfsactiviteiten. (zie bijlagen)

Locatie

De locatie van dit object is in een heel aantal opzichten uniek te noemen. Zo is de achterzijde van het perceel, waarop de bedrijfsbestemming rust, gelegen langs de druk bereden Teylingerlaan. Door deze absolute zichtlocatie heeft u dan ook de mogelijkheid om uw bedrijf op eenvoudige wijze bekend te maken. De bollenvilla en de authentieke bollenschuur zijn daarentegen gelegen aan de Drechsberg, welke straat doodlopend is en dus alleen bestemmingsverkeer kent. Het reeds genoemde prachtige vrije uitzicht over de bollenvelden is het volgende unieke punt van deze locatie. Tenslotte biedt de situering van het object een uitermate gunstige ligging ten opzichte van de Voorhout, Noordwijkerhout, Lisse en Sassenheim. Daarnaast zijn de N206 (Provinciale weg) en de A44 op korte afstand gelegen.

Gebruiksmogelijkheden

Afgezien van het feit dat het object uiteraard als locatie voor uw bedrijf kan gelden en de vrijstaande villa als een comfortabele stek om te wonen is het object ook geschikt voor herontwikkeling zodat door een bestemmingswijziging wellicht een andere functie aan het object gegeven kan worden. Bij een herontwikkelingstraject dient uiteraard wel rekening gehouden te worden met de gemeentelijke monumentenstatus.

Gemeentelijk monument

Zoals gezegd is de villa met de authentieke bollenschuur aangewezen als een gemeentelijk monument. Dit betekent dat de gemeente Teylingen deze twee panden op de gemeentelijke monumentenlijst heeft gezet. Dit doet een gemeente op het moment dat een pand geen nationale betekenis heeft, maar wel van plaatselijk of regionaal belang is. De gemeente legt haar monumentenbeleid vast in de gemeentelijke monumentenverordening. Op het moment dat u de bollenvilla en/of de bollenschuur wilt gaan renoveren of verbouwen, raadpleeg dan altijd eerst de gemeente. In veel gevallen heeft u een Omgevingsvergunning nodig. De bescherming van de monumentenstatus gaat niet alleen over de buitenkant. De vergunningplicht geldt voor het monument als geheel.

Gesplitste verkoop

Mocht u alleen interesse hebben in de vrijstaande bollenvilla met tuin en achtergelegen bedrijfopstallen op een kavel van circa 1040 m², dan geldt een koopsom van € 695.000,= K.K. De villa verdient een fikse opknapbeurt, echter door de rustige ligging en het formidabele uitzicht aan de voorzijde is er absoluut een schitterend woonobject van te maken.

Vraagprijs€ 1.095.000,- K.K.
Perceeloppervlakte2153